Valvottu lisäteoriakoe alakategoriaan A2

Jos lennätät tiheästi asutulla alueella tai sivullisten ihmisten lähellä painoltaan 500 g - 2 kg dronea, on kyseessä avoimen kategorian alakategorian A2 mukainen toiminta. Tässä tapauksessa sinulla tulee olla A2-lisäteoriakoe 1.1.2022 alkaen hyväksytysti suoritettuina.

Lisätietoja löytyy Droneinfo.fi

Järjestämme A2 -lisäteoriakokeita Kuopiossa

Kuopion Lennokkikerho Kihu ry. on Traficomin valtuuttama palveluntarjoaja, joka järjestää virallisia A2 -lisäteoriakokeita Kuopiossa. Niitä otetaan vastaan tilanteen mukaan torstai-iltaisin kello 18:00 alkaen Kuopion Kansalaisopiston tiloissa. Koetilaisuus järjestetään valvotussa luokkahuonetilassa ja kestää tunnin. Varsinainen koe suoritetaan verkossa tietokoneella ja kestää 45 minuuttia.

Koeajan varaaminen

Torstain koetilaisuuksiin voi ilmoittautua varausjärjestelmän kautta. Se tulisi tehdä aina viimeistään saman viikon maanantaina kello 12:00 mennessä.  Tilaisuuden järjestämisestä syntyy kuluja ja jos ilmoittautuneita ei ole riittävästi, niin kyseinen koetilaisuus mahdollisesti perutaan. Tarkistamme asian joka maanantai kello 12:00 jälkeen.  Ilmoitamme mahdollisesta peruuttamisesta sähköpostilla kaikille ajan varanneille ja suljemme siinä tapauksessa varausjärjestelmän kyseisen koetilaisuuden osalta.

Varausjärjestelmä pidetään normaalisti auki koetilaisuuteen asti. Otamme yhteen koetilaisuuteen enintään 10 henkeä, joten emme voi taata kokeeseen pääsyä, mikäli tulet paikalle ilman varausta. Jos koetilaisuus varataan täyteen, niin pyrimme mahdollisuuksien mukaan järjestämään sen perään toisen koetilaisuuden. Siinä tapauksessa lisäämme varausjärjestelmään uuden varattavan ajan. Kannattaa siis seurata järjestelmää näissä tilanteissa.

Maksut

Tutkintomaksu on 50 €. Uusintakokeesta peritään uusi maksu. Maksut suoritetaan ennen tutkinnon alkua paikan päällä. Otamme vastaan korttimaksuja (luotto- ja pankkikortit, lähimaksu)  ja lähetämme kuitin sähköpostiin. Pyydämme välttämään käteismaksuja. Emme pysty takaamaan vaihtorahaa.

Erityisjärjestelyt

Voimme mahdollisuuksien mukaan räätälöidä oman koetilaisuuden esimerkiksi yrityksille päiväsaikaan, isommille ryhmille ja myös toisessa paikassa tai paikkakunnalla. Näissä tapauksissa pyydämme ottamaan suoraan yhteyttä ja katsotaan yhdessä, että miten se saataisiin järjestymään.

Yhteydenotot:  tutkinnot@kuopionlennokkikerho.fi , 040 566 4637

Ohjeet perille

Osoite: Kuopion Kansalaisopisto, Puistokartano (vanha Kasarmirakennus), Puistokatu 20, 70110 Kuopio
2h kiekkoparkkeja on rakennuksen uimahallin puoleisessa päässä.
Keskeltä rakennusta pääovesta sisään ja sisääntuloaulasta hissillä tai portaita toiseen kerrokseen. Ylätasanteella valitaan D -käytävä. Huone D150 (ATK -luokka) on vähän matkan päässä.

Ennen kokeen suorittamista:

  1. Sinulla pitää olla suoritettuna suomalainen A1 / A3 verkkoteoriakoe. Ota viereisen kuvan mukainen todistus mukaan kokeeseen.
  2. Sinun pitää suorittaa omatoiminen käytännön koulutus. Ohjeet löytyvät täältä. 
  3. Lue A2 -lisäteoriakokeen itseopiskelumateriaali (kappaleet 10-12). Ne löytyvät täältä. 
  4. Varaa itsellesi koeaika.

Jos haluat vastaanottaa lennokkikerhon viestejä uusiin dronemääräyksiin liittyen, niin laita rasti ruutuun "Salli markkinointi sähköpostilla". Sieltä ei tule mainoksia vaan tiedotteita silloin, kun on uutta kerrottavaa.

Kokeessa

  1. Tule ajoissa paikalle. Mielellään n. 15 minuuttia ennen alkua.
  2. Ota todistus A1/A3 verkkoteoriakokeen suorittamisesta esille.
  3. Varaudu todistamaan henkilöllisyys.
  4. Varaudu maksamaan koemaksu. Otamme vastaan korttimaksuja.

Kokeen suoritus alkaa noin 10 minuuttia tilaisuuden alun jälkeen ja kestää 45 minuuttia. Tuloksen saa tietoonsa heti kokeen jälkeen. Mahdollisesta läpäisystä tulee todistus sähköpostiin.

Tervetuloa!

Kihun jäsenille:

Kuopion Lennokkikerho Kihu ry jäsenten ei tarvitse suorittaa A2 -lisäteoriakoetta siirtymäajalla vuoden  2022 loppuun.

OPS M1-32 ilmailumääräyksen mukaisesti kerhon jäsenten ei tarvitse suorittaa tutkintoja ja he voivat lennättää enintään 3kg miehittämätöntä ilma-alusta tiheästi asutuilla alueilla ilman varoetäisyyksiä sivullisiin ihmisiin. Tämä lupa ei koske lentotyötä, vaan ainoastaan urheilu- ja harrastustoimintaa. Suomen Ilmailuliitto hakee jäsenyhdistyksilleen vastaavaa lupaa vuoden 2023 alusta eteenpäin.

Kihun jäsenet sitoutuvat noudattamaan A2 -kokeen sijaan yhdistyksen omia sääntöjä.  Aiheesta on lisää tietoa täällä.