• Demo Image

DUMP! Suomi Cup kisa 10.6.2023

FPV Drone Racing Suomi Cup 2023 osakilpailu lauantaina 10.6.2023 Kuopion Dumpilla.

Kisa järjestetään yhteistyössä FPV Finland Ry:n kanssa. Se on avoin kaikille, eikä osallistumiseen tarvita lisenssiä.

Aikataulu

Kisat järjestetään lauantaina 10.6.2023

Alla arvio kisojen aikataulusta:

 • 9:00 ilmoittautuminen alkaa
 • 10:00 Pilottien briefing ja harjoitus heatit alkavat
 • 12:00-13:00 tauko
 • 13:00 aika-ajot alkavat
 • 18:30 kisojen arvioitu päättyminen, palkintojen jako

Aikataulu voi muuttua kisojen edetessä ja siitä ilmoitetaan osallistujille.

Ilmoittautuminen on mahdollista 8.6 23:59 asti. Kisat pyritään päättämään viimeistään n. klo 18:30 mennessä.

Ilmoittautuminen ja osallistumismaksu

Kisoihin voi ilmottautua viereisistä napeista, jotka ohjaavat Kihun verkkokauppaan. Osallistumismaksun maksaminen toimii samalla ilmottautumisena. Ilmottautuminen on auki 8.9 klo 23:59 asti.

Yleinen osallistumismaksu on 25€, FPV Finlandin jäsenille 15€ ja Kihun jäsenille 0€.

Kilpailijoilla tulee olla voimassa oleva vastuuvakuutus, sekä drone-operaattori lupa. 

Drone-operaattoritunnus tulee merkitä droneihin.

Jos sinulla on MultiGP tili, käy ilmottautumassa myös MultiGP eventtiin

https://www.multigp.com/races/view/?race=25410/Kuopio-DUMP!-Suomi-Cup-

Tiedustelut:

Arttu Ylisirniö
+358405254919
info[at]kuopionlennokkikerho.fi
Slack: Arde

Säännöt

Drone racing kilpailussa noudatetaan pääpiirteisesti Suomi Cup 2019 sääntöjä jotka pohjautuu FAI F9U sääntöihin.

Suomi Cup säännöt löytyvät Ilmailuliiton sivuilta.

Kisaformaatti:

 • max. 4 pilottia per lähtö (heat)
 • 2-3 harjoitus heattia
 • 4-6 aika-ajokierrosta (round)
 • Riippuen osallistuja määrästä finaalit joko letter tai tuplaeliminaatiolla

Mikäli aika-ajokierrokset päättyvät ennenaikaisesti niin mahdollisesti voidaan ajaa ylimääräinen kierros.

Aika-ajoissa lennetään 2 min per lähtö ja aika määräytyy kolmen nopeimman perättäisen kierrosajan mukaan (top3 consecutive).

Kalusto

 • Paino: max 1kg
 • Koko: moottoreiden ristimitta max 330mm
 • Akku: max 6S
 • Potkurit: max 6 tuumaa (15.2cm)
 • Radio: 2.4GHz tai 868MHz, max 100mW, suositus 25mW.
 • VTX: analog tai HDzero lähettimet max 25mW.
 • Ledit vapaaehtoiset

Failsafe tulee olla asetettuna DROP-tilaan tai niin että moottorit pysähtyvät, jos ohjaussignaali katkeaa.

VIDEOLÄHETINTÄ EI SAA KYTKEÄ PÄÄLLE ILMAN LUPAA MUULLOIN KUIN LENTÄMÄÄN LÄHTIESSÄ!

Jos ohittaa portin tai lipun, tulee yrittää uudelleen. Kuitenkin niin, ettei häiritse tai törmää toisiin kilpailijoihin. Jos jättää portin tai lipun välistä, kyseistä kierrosta ei oteta huomioon.

Eliminointivaiheessa tulee jokaisen pilotin lentää maaliportista läpi lähdön jälkeen ja silloin kisa on käynnissä. Jos tulee yhteentörmäys ennen porttia, otetaan lähtö uusiksi. Jos pilotti ei pääse lentämään teknisen vian takia (potkuri väärinpäin, ei armaa jne), lähtöä ei uusita.

Lentoja tuomaroivat seuraavan lähdön pilotit. Eli jos olet heat 3:ssa, tulet readyboxiin kun heat 2 on valmistautumassa lentoon. Tuomaroit heat 2:sen ja kun he ovat laskeutuneet ja lähtevät hakemaan koptereitaan, haet oman kaluston ready box pöydältä ja viet dronesi lähtöalustoillea.

Sijainti

Kentän osoite on Mustamäentie 61, 70800 Kuopio. Osoitteessa on keltainen teräspuomi. Siitä tie jatkuu nimettömänä n. 750m ja päättyy Kaatiksen kenttäalueelle. Kentän koordinaatit ovat: 62.837781, 27.546030 (Google Maps). Kartta löytyy täältä. Klikkaa Kaatiksen paikkamerkkiä.  

Kisapaikka ja kisarata

Kisat järjestetään Kaatiksen lennokkikenttäalueella. Se on yksi Suomen monipuolisimmista RC-harrastus keskuksista, jossa on RC -lennokkikenttä, RC-autorata ja monipuolinen FPV harjoittelu- ja kisarata DUMP! Yhtenäinen aukea alue on 11ha kokoinen, siellä ei ole reunaesteitä ja suurin sallittu lennätyskorkeus 500 metriä.

Kisapiloteille on suojakatos, jonka edessä on suojaverkko. Kentällä on verkkovirta ja latauspöytä jossa ladata akkuja omalla laturilla. Lataustehoa saatetaan joutua rajoittamaan virran riittävyyden varmistamiseksi.

Kisaajien kannattaa ottaa mukaan omia pöytiä ja tuoleja. Kisarata rakennetaan edellisenä päivänä ja se julkaistaan kisapäivänä pilottien briefingissä.

Ajanotto

Ajanottona käytetään Immersion LapRF 8-way vtx ajanottoa. Paikan päällä on tulosnäyttö sekä netissä oma tulospalvelu (nettiosoite ilmoitetaan myöhemmin). Aika-ajoryhmät sekä käytettävä videotaajuus ilmoitetaan piloteille ennen kilpailua.

Ajanoton toiminnan kannalta on tärkeää, että videolähetin toimii oikealla asetetulla taajuudella sekä teholla. Jos videolähetin todetaan ylitehoiseksi, tai se lähettää hajasignaalia muille taajuuksille, ei sillä voi osallistua kilpailuun. Selkeästi alitehoisella videolähettimellä voi osallistua, mutta silloin toisten kuvasignaali voi häiritä omaa lentoa.

Toiminta kenttäalueella

Kenttä on varattu kisakäyttöön perjantaiksi (radan rakentaminen) ja lauantaiksi. Silloin siellä ei ole muuta lennokkitoimintaa ja koko alue on vapaasti FPV käytössä. Paikalle voi tulla jo perjantaina ja lennättää voi vapaasti, mutta varsinaisella kisaradalla ei saa harjoitella ennen virallista harjoittelukierrosta kisojen yhteydessä. 

Kisarata rakennetaan osittain RC-kentälle ja osittain Dumpille. Rata puretaan lennokkikentän alueelta kisojen jälkeen. Koko alue on edelleen FPV käytössä sunnuntai-aamuun kello 10 asti. Sen jälkeen sunnuntaina Dumpilla voi jatkaa vapaasti FPV lennätystä, mutta kentällä voi olla samaan aikaan muutakin lennokkitoimintaa.

Ruokailu

Kisapaikalle järjestetään kioski, josta saa kahvia, virvokkeita ja pientä purtavaa. Kentällä on myös grillikatos jossa voi grillata omia eväitä, sekä mikroaaltouuni ja jääkaappi.

Alueella ei ole käymälää tai juoksevaa vettä. Lähin käymälä löytyy n.4km päästä Pitkälahden Abc:ltä.

Majoittuminen ja illanvietto

Kentällä on mahdollista majoittua teltalla tai asuntovaunulla. Alueella on sähköt, mutta ei juoksevaa vettä tai käymälää. Lähin yleinen käymälä löytyy Pitkälahden ABC:ltä n. 4km päästä.

Läheiseen hotelli ravintola Sawohouseen (https://sawohouse.fi/) on sovittuna -10% alennus majoituksesta mainitsemalla "Kuopion lennokkikerho KIHU" maksun yhteydessä. Hotellissa on rajallinen määrä yhden hengen huoneita, sekä jonkin verran kahden tai useamman hengen huoneita.


Perjantai 9.6 on valitettavasti jo täysin varattu mutta 10.6 löytyy hyvin tilaa. Jokainen osallistuja huolehtii ja maksaa itse majoituksensa.

Hotellin ravintola on auki klo 22 asti ja hotellin sauna on vuokrattavissa halutessa kohtuullisella korvauksella.

DUMP! FPV Team toivottaa kaikki tervetulleiksi!