• Demo Image

Suomen Ilmailuliiton päälentonäytös 18.-19.6.2016 Rissalassa

Kuopion Lennokkikerho Kihu on mukana näytöksessä. Järjestämme maanäyttelyn Suomen Ilmailuliiton teltan yhteyteen ja esiinnymme myös ilmassa.

Maanäyttelyssä meitä voi käydä jututtamassa ja esittelemme mm. Kerhon lennätyksen opetuskalustoa. Me järjestämme joka keskiviikko ilmaista lennätyskoulutusta kaikille halukkaille eikä edes tarvitse olla kerhon jäsen. Siitä löytyy tietoa näiltä sivuilta lisää.

Sen lisäksi luvassa on todella näyttävä lentoshow, jossa esittellemme Suomen hienointa ja suurinta lennokkikalustoa. Siinä on mukana vauhtia, voimaa, musiikkia ja savua!

Lennokkien lentonäytös molempina päivinä alkaen kello 12.25:

Purjekoneen hinaus ja taitolentoesitys

Pasi Haanpää

Pasi on suomen kokenein lennokkien hinauslentäjä. Hänellä on takanaan noin 2500 hinausta viime vuosilta. Pasilla on myös 6 metrinen purjekone ja hän omistaa 1:1 purjelentolupakirjan. Pasin hinauskone on 3,2 metrinen Bidule. Siinä on 120 kuutioinen bensamoottori ja painoa noin 17 kiloa. Hinauskorkeus näytöksessä on noin 600 metriä.

Juha Reinikka

Juha on pitkän linjan lennokkiharrastaja noin 50 vuoden kokemuksella. Päälajeina ovat mallilennokit, hinauslento ja purjelento. Näytöksessä juha esittää purjetaitolento- freestyle esityksen. Lennokkina on 6 metrinen SZD-59 purjekone. Se painaa noin 20 kg. Siiven kärjissä on savupanokset ja taustalla soi musiikki. Vauhtia on parhaimmillaan reilusti yli 200 km tunnissa.

Ison moottorilennokin 3D freestyle -esitys

Jyrki Airaksinen

Jyrki on aloittanut Harrastuksen Kuopion Lennokkikerhossa -90 luvun alussa, mutta asuu nykyään pääkaupunkiseudulla. Päälajina ovat isot moottoroidut "muskelilennokit" ja niiden taitolento. Kokemusta on vaikka muille jakaa ja myös kovaa kisamenestystä on ennättänyt tulla.

Näytöksessä Jyrki lentää 3,1 metrisellä YAK-55M taitolentokoneella joka painaa noin 20kg. Siinä on 170 kuutioinen bensamoottori. Jyrki lentää näyttävän freestyle -ohjelman alle 100 metrin korkeudessa. Välillä hän leijuttaa konetta paikoillaan aivan maan pinnan tuntumassa. Tehosteena käytetään savuja ja musiikkia.

Suihkumoottorijetin esittely

Jari Hyppönen

Jari on pitkän linjan harrastaja Varkaudesta. Lennokkiharrastusta on takana jo yli 30 vuotta ja hän on myös Kuopion Lennokkikerhon jäsen. Jari harrastaa monipuolisesti purjekoneita, hinauskoneita, helikoptereita ja myös jettejä.

Jari esittelee Chengdu J-10 suihkuhävittäjän toimintaa ilmassa. Pituutta sillä on 2,6 metriä ja painoa noin 11 kg. Voimanlähteenä on 18 kiloa työntävä suihkuturbiini ja huippunopeus on yli 300 km tunnissa. Erikoisuutena Jarin jetissä on ns. vektoriohjaus eli suihkuputkea voi käänneellä. Sama rakenne on kaikkein uudenaikaisimmissa oikeissa suihkuhävittäissä. Esityksessä käytetään myös savuja tehokeinona.