• Demo Image

Kihun lennokkitoiminnan pääpaikka

Kihun varsinainen lennokkikenttä on Kuopion Haminalahdessa sijaitseva  lennokkikenttä "Kaatis". Nimensä se on saanut siitä, että se rakennettiin -90 luvulla entisöidyn Silmäsuon kaatopaikan päälle. Kaatiksen kenttä on ilmailumääräyksen OPS M1-32 mukainen virallinen lennokkien lennätyspaikka. Pituutta kentällä on 200 metriä . Siellä on n. 500 metrin korkeuskatto, joka riittää lähes kaikkeen lennokkitoimintaan hyvin.
Kentälle tehtiin 2022 perusparannus. Kiitotie jatkettiin 100m pituiseksi ja uutta nurmialuetta tehtiin n. 4000m2.
Kaudelle 2018 kenttäalueelle valmistui uusi FPV multikoptereille tarkoitettu harjoittelu- ja kisarata "Dump!". FPV multikoptereita ohjataan videolasien avulla ja rata muodostuu porteista ja lipuista.
Kaudelle 2021 alueelle valmistui pienoisautoille krossirata ScrapHill , jossa voi ajaa aina 1:5 kokoluokan autoihin asti. Rata on yli 200m pitkä, se on päällystetty keinonurmella ja radalla on Mylaps ajanottolaitteet.

Kaatis sijaisee Kuopion Haminalahdessa. Sinne kääntyy hiekkatietie Karttulan tien varresta Jätekeskuksen liittymästä. Kentän lähin osoite on Mustamäentie 61, 70800 Kuopio. Osoitteessa on teräspuomi. Siitä tie jatkuu nimettömänä teräspuomin ohi  n. 750m ja päättyy Kaatiksen kenttäalueelle. Kentän koordinaatit ovat: 62.837781, 27.546030 (Google Maps). Kartta löytyy täältä. Klikkaa Kaatiksen paikkamerkkiä. 

Toimintaohjeet

Kentän käyttö

Jokaisella Kihun jäsenellä on kentän vapaa käyttöoikeus. Kentälle johtava tie on lukittu puomeilla. Jäsenet voivat lunastaa avaimen itselleen.  Kentän käyttö on sallittu hiljaisilla lennokeilla, kuten liidokeilla ja sähkölennokeilla, ympäri vuorokauden. Polttomoottorilennokkeja voi lennättää vain 09.00 - 22.00 välisenä aikana.
 
Kenttä on virallinen Ilmailutiedotusjärjestelmään merkitty lennokkien lennätyspaikka, jossa suurin sallittu lennätyskorkeus on 500m. Siitä huolimatta muulla ilmailulla on oikeus lentää kentän alueella myös matalammalla. Lennokit väistävät määräysten mukaan aina muita ilma-aluksia!
 
 

Kentän ylläpito ja siisteys

Kenttää ylläpidetään talkoilla. Jokaisen varsinaisen aikuisjäsenen velvollisuutena on varata kauden aikana viikon mittainen leikkuuvuoro jäsensivuilla olevaan kalenteriin.  Leikkuuviikon aikana nurmi pidetään hyvässä kunnossa. Se voi tarkoittaa 2-3 leikkuukertaa viikon aikana.  Kentällä kaikki roskat laitetaan roska-astioihin. Tupakantumppeja ei saa viskellä maahan.