• Demo Image

Kihun lennokkitoiminnan pääpaikka

Kihun varsinainen lennokkikenttä on Kuopion Haminalahdessa sijaitseva  lennokkikenttä "Kaatis". Nimensä se on saanut siitä, että se rakennettiin -90 luvulla entisöidyn Silmäsuon kaatopaikan päälle. Kaatiksen kenttä on uuden ilmailumääräyksen OPS M1-32 mukainen virallinen lennokkien lennätyspaikka. Pituutta kentällä on 130 metriä . Siellä on n. 500 metrin korkeuskatto, joka riittää lähes kaikkeen lennokkitoimintaan hyvin.
Kentälle tehtiin 2016 perusparannus. Sinne tuli 60 x 10 metrin kokoinen uusi kiitotie pienipyöräisille lennokeille. Kaatiksella on myös siimalennokeille tarkoitettu ns. siimarinki. Kuopiossa harrastetaan vielä tätä vanhaa lennokkilajia.
Kaudelle 2018 kenttäalueelle valmistui uusi FPV multikoptereille tarkoitettu harjoittelu- ja kisarata "Dump!". FPV multikoptereita ohjataan videolasien avulla ja rata muodostuu porteista ja lipuista.

Kentälle vievä tie on lukittu puomilla ja jäsenillä on avaimia siihen. Puomi lukitaan aina, kun kentällä ei ole ketään. Kentälle voi vapaasti tulla tutustumaan toimintaamme aina kun puomit ovat auki. Varmimmin se onnistuu keskiviikkoiltana. Silloin siellä on yleensä lennokkikoulutusta kaikille halukkaille ja kerhoilta omille jäsenille.
Kaatis sijaisee Kuopion Haminalahdessa. Sinne kääntyy hiekkatietie Karttulan tien varresta Jätekeskuksen liittymästä. Kentän lähin osoite on Mustamäentie 61, 70800 Kuopio. Osoitteessa on teräspuomi. Siitä tie jatkuu nimettömänä teräspuomin ohi  n. 750m ja päättyy Kaatiksen kenttäalueelle. Kentän koordinaatit ovat: 62.837781, 27.546030 (Google Maps). Kartta löytyy täältä. Klikkaa Kaatiksen paikkamerkkiä. 

Toimintaohjeet

Kentän käyttö

Jokaisella Kihun jäsenellä on kentän vapaa käyttöoikeus. Kentälle johtava tie on lukittu puomeilla. Jäsenet voivat lunastaa avaimen itselleen.  Kentän käyttö on sallittu hiljaisilla lennokeilla, kuten liidokeilla ja sähkölennokeilla, ympäri vuorokauden. Polttomoottorilennokkeja voi lennättää vain 09.00 - 22.00 välisenä aikana.
 
Kenttä on virallinen Ilmailutiedotusjärjestelmään merkitty lennokkien lennätyspaikka, jossa suurin sallittu lennätyskorkeus on 500m. Siitä huolimatta muulla ilmailulla on oikeus lentää kentän alueella myös matalammalla. Lennokit väistävät määräysten mukaan aina muita ilma-aluksia!
 
 

Kentän ylläpito ja siisteys

Kenttää ylläpidetään talkoilla. Jokaisen varsinaisen aikuisjäsenen velvollisuutena on varata kauden aikana viikon mittainen leikkuuvuoro jäsensivuilla olevaan kalenteriin.  Leikkuuviikon aikana nurmi pidetään hyvässä kunnossa. Se voi tarkoittaa 2-3 leikkuukertaa viikon aikana.  Kentällä kaikki roskat laitetaan roska-astioihin. Tupakantumppeja ei saa viskellä maahan.

Uusi kiitotie vuonna 2016

Kentän pintamulta on ravinteikasta ja siksi nurmi kasvaa nopeasti ja on hyvin tiivis. Pienipyöräisille lennokeille se on joskus haasteellinen nousu- ja laskualusta. Keväällä 2016 Kaatikselle tehtiin pienipyöräisille lennokeille kivituhkapintainen n. 10 x 60 kiitotie.