Huom! Emme ole vielä aloittaneet lennätyskoulutusta vuodelle 2021.  Oletettu aloittamisajankohta on kesäkuu 2021. Ilmoitamme asiasta sivuillamme. Seuraa myös toimintakalenteriamme.

Opettele lennättämään radio-ohjattua lennokkia!

Järjestämme kaikille halukkaille joka keskiviikkoilta ilmaista lennätyskoulutusta. Sinun ei tarvitse edes olla kerhon jäsen osallistuaksesi. Mitään ikärajoja ei myöskään ole. Kaikki vauvasta vaariin voivat osallistua.
Olemme hankkineet kaikkein uudenaikaisimmat koulutuslaitteet ja jokainen saa henkilökohtaista opetusta itselleen sopivana aikana. Tietysti haluamme, että innostut lajista ja liityt myöhemmin porukkaan. Mutta ilman mitään sitoumuksia olet tervetullut opettelemaan radio-ohjatun lennokin lennätystä. Se on huima kokemus ja tarjoaa parhaimmillaan haastetta loppuelämän ajaksi.

Miten homma toimii?

Koko juttu perustuu Saksalaiseen Multiplexin opetuskalustoon. Lennokkina on sähkömoottorilla varustettu EasyStar II. Se on hieno lennokki. Moottorilla voi nousta ylös ja kun moottorin sammuttaa, niin se muuttuu liidokiksi, jota voi ajaa hitaasti ja rauhallisesti. Jos vauhtia kaipaa lisää, niin moottori käyntiin ja silloin siitä tulee vauhdikas ja pirteä lennokki, jolla voi ajaa vaikka silmukoita ja selkälentoa. Haastettakin siis riittää, jos sitä kaipaa. Katso lisää videosta.
[wpdevart_youtube]TPRM2RRwYIA[/wpdevart_youtube]

Kaksi radio-ohjainta

Radio-ohjausjärjestelmä on koko homman ydin. Se perustuu kahteen radio-ohjauslaitteeseen, joista toinen on opettajalla ja toinen oppilaalla. Ne on kytketty langattomasti toisiinsa niin, että opettaja voi milloin tahansa siirtää ohjauksen omaan radiolaitteeseensa. Turvallista ja helppoa! Heti kun oppilaalla on vaikeuksia koneen kanssa, opettaja ottaa ohjat käsiinsä. Alussa oppilas lentää korkealla, mutta heti kun taito kehittyy, aletaan harjoitella lentoon lähtöä ja laskeutumista. Videolta näet lisää, miten SMART SX -6 kanavainen radio-ohjauslaite toimii.
[wpdevart_youtube]tXlOMSFWSx4[/wpdevart_youtube]

Aloitetaan kuitenkin simulaattorilla!

Aloitetaan tutustuminen lajiin simulaattorilla. Koulutuslaitteistoon kuuluu tietokonesimulaattori, jossa tietysti lennetään samanlaisella ohjaimella ja samalla lennokilla. Lentotuntuma on täsmälleen sama, kuin oikeilla laitteilla. Me lainaamme lennokkisimulaattorin sinulle ja voit kokeilla kotona itse kaikessa rauhassa. Simulaattorin avulla opetellaan perusasiat ja sitten siirrytään oikeaan lennokkiin. Siitä voi myös ladata perusversion ilmaiseksi netistä ja parilla kympillä siihen saa oman ohjaimenkin. Kerromme lisää kun tulet mukaan. Tärkeää on tietysti lentää juuri tuolla EasyStarilla, mutta voit kokeilla myös miltä vähän rajummat lennokit tuntuvat. Tai miten olisi helikopteri? Pysyyköhän sellainen näpeissä?
[wpdevart_youtube]yvBixJOh5BY[/wpdevart_youtube]

Peruskurssin jälkeen tosi toimiin!

Näin se kaikki menee ja kun olet saavuttanut sellaisen tason, että pystyt ottamaan koneen ilmaan ja laskeutumaan sillä turvallisesti, niin olet peruskurssin käynyt lennokkipilotti. Sitten voit ryhtyä pohtimaan sen ensimmäisen oman lennokin hankkimista. Valinnan varaa on paljon, mutta autamme valinnoissa. Ja tietysti sen ensilennossa myös. Tulet jäseneksi kerhoon ja saat omat avaimet kentälle. Siellä voit lennättää milloin itse haluat.

Tule mukaan!

Tule mukaan! Joka keskiviikkilta kello 17 alkaen olemme kentällä opetuskaluston kanssa kouluttamassa halukkaita. Tämä tietysti säävarauksella ja siksi kannattaa aina tarkistaa kalenteristamme ennen kentälle lähtöä. Tule tutustumaan ja kokeilemaan! Olemme siellä myös muulloin, jos niin sovitaan. Ota siinä tapauksessa yhteyttä meihin: