SIL16 lisenssi oikeuttaa poikkeamaan avoimen luokan säädöksistä lennokkikenttien ulkopuolella lupaehtojen mukaisesti. Lisenssi on henkilökohtainen ja kattaa ainoastaan harrastustoiminnan. Lisenssin myöntää Kuopion Lennokkikerho Kihu Traficomin lupaehtojen mukaisesti omille jäsenilleen. Edellytyksenä on itseopiskelu, lennätysharjoittelu, teoriakoe ja käytännön näyttökoe lennätysosaamisesta. Lisenssi on ilmainen ja voimassa toistaiseksi.

SIL16 lisenssi on tarkoitettu käytettäväksi Kihun lennokkikenttien ulkopuoliseen toimintaan. Lisenssi merkitään Suomen Ilmailuliiton jäsenrekisteriin, josta sen voi esittää joko sähköisesti tai tulostaa mukaan.

Lisää tietoa: Lennokkimääräys.fi sivuilta

Traficomin lupa ja toimintakäsikirjat löytyvät dokumenttikansioista sivun alareunasta. 

SIL16 kauko-ohjaaja tekee Aviamaps ilmoituksen jokaisesta yhtäjaksoisesta lennätystapahtumasta. Aviamapsin hakee automaattisesti kauko-ohjaajan nimen, puhelinnumeron ja operaattoritunnuksen näkyviin. Avaiamapsin kartalla toimintasektorin keskellä näkyy luku 16 merkkinä siitä, että kyseessä on SIL16 lisenssillä tapahtuva lento. Ilmoituksen pystyy tekemään ainaostaan, kun Suomen Ilmailuliiton jäsenrekisterissä on voimassa oleva SIL16 lisenssi merkintä.

Aviamaps on ilmainen ohjelma, joka löytyy myös kännykkäappsina. Klikkaa viereistä kuvaa.

Alla olevista hakemistoista löytyvät SIL16 toimintakäsikirjat ja lupadokumentti